Селекционерът на България Ивайло Петев даде пресконференция в Правец, където днес събра избраниците си на лагер преди контролите с Португалия (в петък от 22:45 часа) и Македония (на 29 март от 20 часа). Специалистът коментира не само предстоящото гостуване на Кристиано Роналдо и компания, а и отвърна на боса на Славия Венцеслав Стефанов, който постоянно го критикува.
Освен това Петев се присмя на искането на Христо Янев в националния отбор да бъдат включени и футболисти на ЦСКА.

"Доста мислих дали да отговарям или не, но ще отговоря кратко. Нападките на Венци Стефанов нямат никакъв смисъл. Няма причина да ме напада по начина, по който го прави. Това показва неуважение към другите членове на Изпълкома, неуважение към президента на футболния съюз. Това са хора, които са ме назначили и не виждам просто никакъв смисъл от тези негови нападки по мой адрес", каза Ивайло Петев.

"Започваме едно ново начало. Надявам се да се подготвим по най-добрия начин за началото на квалификациите и да изглеждаме така, както на всички ни се иска. Желая да видя България там, където доста години отсъства. Много ще е трудно, но ще се постараем да зарадваме българската публика. Няма никакъв проблем с Марселиньо, той ще участва. Не знам защо някои журналисти търсят сензации", коментира селекционерът, който повика за първи път в националния отбор бразилската звезда на Лудогорец Марселиньо.

Колкото до изказването на Христо Янев, че няма извикани играчи на ЦСКА в националния отбор, Петев каза: "Ще отговоря с уважение към този отбор. Не един път съм казвал, че ЦСКА липсва в "А" група. Определено тяхното място е в "А" група. Но иначе за мен е смешно... знаете какво е нивото във "В" група. Малко е несериозно това нещо."

"Искам да се върне българският дух, който избледня в последно време", добави Петев на брифинга в Правец.

Повиканите в националния отбор:
Вратари: Владислав Стоянов (Лудогорец), Божидар Митрев (Шериф, Молдова), Благой Макенджиев (Берое)
Защитници: Георги Терзиев (Лудогорец), Александър Александров (Левски), Николай Бодуров (Мидтиланд, Дания), Васил Божиков (Касъмпаша, Турция), Страхил Попов (Касъмпаша, Турция), Живко Миланов (АПОЕЛ, Кипър), Иво Иванов (Берое), Антон Недялков (Литекс)
Полузащитници и нападатели: Светослав Дяков (Лудогорец), Симеон Славчев (Аполон, Кипър), Кристиян Малинов (Литекс), Ивайло Чочев (Палермо, Италия), Михаил Александров (Легия, Полша), Спас Делев (Берое), Тони Тасев (Пирин), Александър Тонев (Фрозиноне, Италия), Ивелин Попов (Спартак Москва, Русия), Янис Карабельов (Славия), Димитър Рангелов (Коняспор, Турция), Марсело Насименто да Коща - Марселиньо (Лудогорец)