Селекционерът на националния ни отбор Ивайло Петев взе участие в пресконференция, посветена на двубоя от Кирин Къп 2016 срещу Япония - в петък от 13:40 часа българско време. Срещата с местните журналисти се проведе на стадион „Toйота“, където по-късно футболистите от „А“ отбора излязоха за официална тренировка.

„Нямам намерение да правя детайлен анализ на това, което представлява Япония като отбор, но мога да кажа, че домакините са много стойностен и силен състав. Японските футболисти играят в реномирани европейски първенства, което е свидетелство за техните възможности. Поздравления за това, което демонстрираха като игра и резултати в квалификациите до момента. Мисля, че предстоящият мач ще бъде полезен и за двете страни“, коментира Петев.

„Трябва да надградим върху това, което показахме в предишните два мача - срещу Португалия и Македония, и да се опитаме да изчистим някои от допуснатите грешки. Момчетата се чувстват добре и успяха да се възстановят от пътя, което е много важно. Ще се опитаме да противодействаме по-най-добрия начин на домакините, които играят много агресивно и в двете фази. Радвам се, че всички повикани са на линия и тренират нормално“, добави селекционерът на България.