Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ивайло Петев пожела от цялото си сърце на Португалия да спечели титлата на предстоящото европейско първенство във Франция от 10 юни до 10 юли. Националите ни гостуват на Португалия в Лейрия за контрола утре вечер от 22:45 часа българско време.

"От цялото си сърце ви желая успех. Имате доста силни и класни играчи. Това Европейско ще е доста непредсказуемо, вие сте един от фаворитите, и всеки има своите шансове. Желая ви да спечелите Европейското първенство. Не мога да прогнозирам до къде ще стигнете, но Португалия е един от фаворитите”, сподели Петев на официалната пресконференция преди утрешния сблъсък.

"Срещаме един изключително класен отбор, със силни индивидуалности. За мен е важно нашият отбор как ще се представи. Няма да излезем като обречени, ще се опитваме да създаваме трудности, и се надявам срещата да е ползотворна и за двата отбора. До голяма степен съм наясно със състава, но имам малко повече от 24 часа. Къде ще играе Марселиньо, ще видите утре. Искам от всеки, който играе утре, да даде максимума от себе си. Заряд за срещата има, няма как да е иначе. Надявам се да сме уверени, спокойни, това до голяма степен ще допринесе за нашето представяне", каза още селекционерът на родните „трикольори”.

"Португалия има доста силни индивидуалности, няма да конкретизирам. Доста мачове изгледах на Португалия, и ми направи впечатление, че всички тези индивидуалности бяха на много силно ниво", завърши Петев.