Селекционерът на националния отбор на България Ивайло Петев призна пред "Диема Спорт", че е твърде ограничен при избора на играчи заради нивото на първенството в "А" група и липсата на качествени футболисти. Той отново повтори думите си, че нивото във "В" група е твърде ниско и е несериозно да се мисли за викането на играчи от ЦСКА.

„При цялото ми уважение към ЦСКА. Определено ЦСКА липсва в "А" група, но нивото във "В" група мисля, че е малко несериозно. Аз съм за създаване на Висша лига, защото ЦСКА определено липсва на "А" група“, каза селекционерът.

"От година на година вървим надолу. Всичко е свързано. Ако имаме по-конкурентоспособни отбори ще има и повече голове. Когато имаме силно първенство е нормално да имаме и по-силен национален отбор. Нормално е да има повече български футболисти и аз да не съм толкова ограничен в моя избор. И на мен не ми е лесно. Не мислете, че е много приятно, без да обиждам никой, от 26-28 човека да избера 20. Това го няма в почти никоя страна. Разширеният състав на Норвегия преди Европейското беше 40 човека, а ние имаме сигурно 40 българи, които играят в нашето първенство, хайде да са 45-50 максимум“, коментира националният селекционер и продължи.

"Марселиньо е футболист, който определено ще помогне на националния и има нужните качества, доказал е себе си в първенството и в еврорутнирите", е мнението на Петев. 

Той е на мнение, че има българи с класата на натурализирания бразилец и се надява след определен период от време да станат повече. "Надявам се той да се покаже в добра светлина и да изпълни задачите, които са му поставени. Надявам се да се представи на ниво“, добави треньорът.