Петима полицаи, журналист от столична медия и няколко фенове на „Левски” са ранени при сблъсъците по време и след края на четвъртфинала за Купата на България в Ловеч.

При излизането си от стадиона, феновете на гостите са започнали да хвърлят стъклени бутилки, камъни и други предмети, влезли са и в саморазправа с органите на реда, като са използвали метални шини, откъртени от съоръжението.

Бомбичка се е взривила до униформен служител, но той не е пострадал. Три полицейски автомобила са със счупени стъкла, потрошени са и десетки седалки в буферната зона до сектора за гости, метални огради и други съоръжения. До терена е намерена и невзривена бомбичка.

Лекарска помощ в спешното отделение са потърсили четирима полицаи и няколко гостуващи фенове. Най-сериозно пострадалият от тях е с охлузни рани по главата и се е наложила хирургическа обработка. При сблъсъците е бил ударен и журналист.

Четирима души от „синята” агитка са били задържани и са им съставени актове за осуетяване на полицейска проверка, но са били освободени.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016