Петима от водещите съдии не получиха наряд за осминафиналите-реванши за Купата на България. Това са Ивайло Стоянов, Александър Костадинов, Таско Тасков, Стефан Спасов и Станислав Ставров. Преди няколко дни от съдийската комисия на БФС съобщиха, че практиката е да не казват кои рефери са наказани след провинение на терена. Те посъветваха да бъдат следени нарядите и който отсъства, значи е наказан.

Ивайло Стоянов сгафи на мача Славия – “Левски” (1:3), след като не даде чиста дузпа за “сините” и им зачете гол от засада – на Жоао Силва.

Александър Костадинов предизвика гнева на Димитър Димитров-Херо на двубоя Литекс – Черноморец (1:0). След двубоя от бургаския клуб разпространиха видео с 13 спорни отсъждания на Костадинов в тяхна вреда.

Таско Тасков е наказан заради прословутия двубой “Ботев” (Пловдив) – Лудогорец. Стефан Спасов-Пастата също остава без наряд. Неговият последен мач беше “Левски” – Черно море (4:0) за Купата на България. Тогава той падна по гъз след удар на Сашо Александров от варненския клуб.

Станислав Ставров ръководи Лудогорец – Монтана (3:0) в последния есенен кръг. Претенциите на гостите са за несъществуваща дузпа и червен картон на техен играч./БЛИЦ