ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Ръководството на ЦСКА е изготвило предложение към Стойчо Младенов за намаляване на заплатата му от 43 721 лева с 40%, съобщава „Тема Спорт”. Това значи корекция на месечното възнаграждение със 17 500 лева. Предложението вече би трябвало да е отправено към треньора, тъй като е одобрено от отговорните фактори на „Армията”.

Младенов е запознат отдавна, че с него ще се води разговор от подобно естество, тъй като Георги Илиев – Майкъла многократно му го е подсказвал. Ръководството на ЦСКА е стигнало до такова решение на база на резултатите, които е постигнал отборът през годината. Те са следните – пропилени 8 точки аванс на върха в класирането 5 кръга преди края на първенството. Резилите в Симитли и с Мура са другите два фактора, които са предопределили решението на шефовете на "армейците". Последният и най-пресен аргумент е четвъртото място, на което ще зимува ЦСКА този сезон. Всичко това обобщава представянето на тима под ръководството на Стойчо Младенов в крайно негативна посока. Дори почти разпадналия се преди началото на сезона тим на Литекс успя да завърши преди ЦСКА в есенното класиране, макар че отборът му бе съставен предимно от младоци, а разходите за заплати на футболистите в Ловеч са 5 пъти по-ниски от тези на „Армията".

Ако Младенов не приеме предложението за намаление на заплатата си, той почти сигурно ще бъде уволнен. Неустойката, записана в договора му е в размер на 300 000 лева. Клубът в момента му дължи и 3 заплати на обща стойност малко над 130 000 лева.

Писанията, публикувани в голяма част от медиите, че Младенов в момента може да бъде освободен без неустойка, тъй като в договора му имало точка, че такава не му се по­лага, ако ЦСКА е извън тройка­та, не отговарят на истината. Такава точка в контрак­та на Стойчо не фигурира. Въпреки това обаче, ако бъде уволнен, има вариант, при който той да не прибере неустойката си. И Стойчо е на­ясно, че това може да се случи.

В срок до 10 дни Младенов трябва да даде отговор на предложението за корекция на месечното му възнагражде­ние.