Един от седмината кандидати за президент на Българския футболен съюз Петьо Костадинов закри предизборната си кампания във Велико Търново. Той изброи четири причини за този избор. :Моят основен акцент в програмата за управление е работата с общините", каза Костадинов и допълни, че кметът на Велико Търново Даниел Панов е председател на НСОРБ, Венцислав Спирдонов е на чело на Асоциацията на председателите на Общински съвети. През 2024 година се навършват 100 години организиран футбол в България и 100 години от основаването на ФК „Етър“.

Костадинов посочи, че ако бъде избран за президент на БФС, ще покани в Изпълкома на съюза 13 души, които са част от предизборния му екип. Още две места ще има за представителите на Професионалната футболна лига и на Аматьорската футболна лига.

Част от екипа, който той представи, са бригаден генерал Борислав Сертов, специалист по антитероризъм, проф. Андрей Захариев, експерт Публични финанси и местно самоуправление, адв. Николай Калистратов, експерт-финансист и юрист, арх. Ивайло Мишев, експерт по футболна инфраструктура, Добри Козарев, президент на Гигант Съединение - отборът, издигнал неговата кандидатура, също така  д-р Стефан Проданов, бивш състезател по футбол и преподавател в Стопанската академия в Свищов, д-р Христо Мазнейков, експерт спортна медицина и ортопедия, Иван Аспарухов, кмет на Община Мездра, бивш зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и проф. Марин Гъдев,  експерт по кондиционна подготовка във футбола и бивш състезател по лека атлетика.

Костадинов осветли две нови имена  при закриването на кампанията. Те са на инж. Живко Желев, президент на Волейболен клуб Берое, и Седай Баки Ахмед от Черноочене, чиято задача е да ускори комуникацията с кметовете на общините.

Той подчерта, че ако не стигне до балотаж, няма да подкрепя никого и няма да участва в чужд екип. Костадинов заяви, че няма притеснения за честността на конгреса на БФС при пряко предаване. Пред журналистите той припомни десетте тезиса, залегнали в концепцията му за българския футбол с хоризонт – 2030.