Берое подписа договор за година и половина алжиреца Амир Саюд, който става петото ново попълнение за тима. Офанзивният полузащитник пристигна в Стара Загора като свободен агент на 18 януари и направи няколко тренировки с новите си съотборници. Саюд е национал на Алжир до 23 г., а за последно е играл в Ал Ахли (Дубай).

Амир Саюд е роден на 31 август 1990 година в град Гуелма, Алжир. Висок е 164 см и играе като офанзивен полузащитник. Юношеската му кариера преминава през Наср Ел Феджидж, Рапид (Гуелма), ЕС Гуелма и ЕС Сетиф. На 16-годишна възраст е избран на кастинг с млади таланти от целия арабски свят от Академия "Исмаили" се присъединява към Ал Ахли (Дубай, ОАЕ). Там остава от 2008 до 2012 година. В този период успява да изиграе 12 мача. Преотстъпван е на три пъти. На 26 януари 2010 година отива в Ал Араби (Кувейт) където получава шанс за изява в 6 срещи и отбелязва 1 гол. С изявите си помага на отбора да стигне до финал за Купата на Принца през 2010 година, където губят на финала от Кувейт. През лятото се завръща в Ал Ахли.

На 15 септември 2011 е преотстъпен под наем в отбора на Исмаили (Исмаилия, Египет), където получава шанс за изява само в един мач. Същия сезон отборът става шампион на Египет. През изминалата година има 5 мача и един гол за МС Алжер (Алжир).

Амир Саюд е национал на Алжир. Има 8 мача в отбора до 23 години. Играл е за Купата на Африканските нации до 23 години в Мароко през 2011 година.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ