Треньорът на “Ботев” (Пловдив) Петър Хубчев даде пресконференция преди дербито с Нефтохимик от 6-ия кръг на Източната “Б” група. Двубоят е в събота от 19.00 часа на стадион "Лазур".

„Очаквам интересен и напрегнат двубой. Нефтохимик е агресивен отбор, който влиза твърдо в единоборства - типичен отбор за Източната "Б" група. Публиката на “Ботев” е достатъчно взискателна и ни задължава да играем във всеки мач за победа. Всички срещи са ни като домакински, но все пак в Бургас има доста фенове, които ще създадат атмосфера като за дерби. Разликата с Нефтохимик е само 3 точки и победа може да ни изкачи в класирането. Серията от поредни равенства създава доста напрежение, но ако постигнем две победи, ще си проличи колко важни са били те”, допълни Петър Хубчев.

Наставникът на “Ботев” все още не знае дали ще може да разчита на капитана Николай Манчев. Халфът лекува разтежение вече шеста седмица и редува пълноценни с по-леки натоварвания.

До днес само 50 фенове на Ботев са се заявили участието си в екскурзията за мача в събота. Записванията продължават до 11 часа в петък, а автобусите за Бургас тръгват в събота от 13.30 часа от стадион „Христо Ботев”. Цената на екскурзията е 5 лева, а заявките за нея се правят във фен-магазина./БЛИЦ