Петър Манджуков е физическото лице с най-голям брой акции в ЦСКА. Бизнесменът притежава точно 495 000 книжа или 7.62% от капитала на клуба. Това показа справка на "Тема Спорт" с Търговския регистър. Всички лица, които притежават дялове от "армейците", пък са 69. 64 от тях са физически, а 5 - юридически. Частните лица са придобили общо 957 011 акции, останалите 5 542 389 са собственост на фирми или са неразпределени.

След Манджуков с най-крупен дял е Александър Томов. Неговите 195 583 акции представляват точно 3% от капитала. Старши треньорът Стойчо Младенов пък притежава 40 000 книжа, които най-вероятно е придобил, след като е опростил голяма част от дължимите му суми. От оперативното ръководство на клуба с дялове са Александър Тодоров, Иво Котев, както и Иван Ченчев, който бе доскорошен член на Управителния съвет. От футболистите пък книжа са придобили единствено Валентин Илиев и Николай Дюлгеров. Не малко играчи си купиха акции по време на публичната продажба, но тя не се оказа успешна и затова те не са в листата на акционерите.

В края на април от ЦСКА обявиха, че представителят на "Трейс Груп" Галин Михайлов е закупил 195 583 книжа (б.а. - колкото са тези на Томов). Неговото име обаче не е записано в Книгата на акционерите на клуба. Информацията в нея е към 9 май, така че делът на Михайлов вероятно е отбелязан на по-късен етап. Иначе мажоритарният собственик на ЦСКА остава фирмата "Лира Инвестмънтс". Нейният общ дял обаче е намалял значително. Компанията притежава 4 101 679 книжа или 63.1% от иглата собственост. Отделно има и 1 409 210 неразпределени акции. Точно толкова бе минималният праг книжа, който трябваше да бъде закупен по време на първата им публична продажба.

Освен "Лира" има още четири фирми, които притежават дялове на клуба. Сред тях са охранителната компания, която се грижи за сигурността на "Армията", и фирмата, създала уебсайта на "червените". В следващите дни трябва да бъде свикано второ Общо събрание на акционерите, на което да бъде решено кога ще стартира второто предлагане на книжа. Идеята е това да се случи в края на юли или началото на август.