Треньорът на „Ботев” (Пловдив) Петър Пенчев изрази задоволство от нивото на играчите преди началото на втория дял от шампионата в „А” група. „Канарчетата” направиха 0:0 със Славия в последната си проверка.

„Доволен съм от подготовката. Мисля, че сме в отлично състояние, както физически, така и игрово. Готови сме за първия мач. От вторник започваме да се готвим за мача с Марек. За съжаление не можахме да зарадваме многобройната публика, която беше дошла в този слънчев следобед да ни подкрепя, за което съжалявам, естествено. Създадохме доста ситуации, не успяхме да ги реализираме, особено през първото полувреме имахме пет-шест положения и няколко хубави флангови атаки. През второто – по-малко шансове, но като цяло съм доволен”, каза Пенчев.

„Чунчуков и Огнянов бяха принудителни. Специално на Мариян – превантивна, защото почувства леко напрежение в мускула. Чунчуков е директен удар, но мисля, че няма проблеми. В последните дни доста травми се получиха, надявам се и те да се включат другата седмица. И с тях не е сериозно състоянието”.

„Може и да се направи трансфер, но не на всяка цена. Невзимайки нови футболисти, се взима място за младите да намерят реализацията си в професионалния футбол. От никого не чакаме отговор. Гледахме футболисти на видео, но нито един от всички не ни удовлетворяват. Първо – като характеристики и второ – като реализация”, допълни Пенчев.