"Решението на Ивелин Попов да се оттегли от националния тим беше неочаквано за всички нас. Той дълго време беше капитан на отбора, но ние като цяло не успяхме да запишем добри резултати в тези квалификации, а и в предишните. Той сам каза, че дава път на младите и това си е негово лично решение", заяви Петър Занев пред РИА Новости.

"Уважаваме го много, макар че за нас е огромна загуба неговото отказване, защото губим лидер и играч с огромни качества. Но така е във футбола - ветераните си отиват, идват младите момчета на тяхно място. Той играе в Русия, аз също съм играл там и знам колко е трудно да пътуваш хиляди километри, докато другите почиват. А и семейството му го чака в Русия.

Ивелин всеки мач играеше на 100% и това е във всичките му 90 битки за родината. Той можеше да направи разликата винаги. Надявам се, че федерацията ще го почете подобаващо, Попов го заслужава. Сега вече треньорът ще реши кой ще е капитан на неговото място. Не мисля, че този въпрос е най-важен в момента, трябва да го помним като голям лидер, който даваше всичко от себе си винаги."

"Липсата му ще се усеща, защото сега нямаме играчи като Христо Стоичков, Боби Михайлов, Емил Костадинов, които бяха звездното поколение от САЩ'94. После дойдоха другата вълна с Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров, подпомагани от Красимир Балъков. Те оставиха дълбока диря, докато нашето поколение се провали малко", добави защитникът на ЦСКА и националния отбор.