Голмайстор номер 1 в историята на българския футбол Петър Жеков коментира пред “Тема Спорт” последните новини около ЦСКА, както и изпуснатата титла.
 
"Относно играчите от Литекс, дано не се повтори случката от зимата, когато се чакаха футболисти на Удинезе. Истината е, че ако положението в ЦСКА остане същото, отборът няма как да спечели титлата през следващия сезон. Не знам доколко твърденията, че Христо Стоичков ще замени Димитър Пенев на президентския пост, отговарят на истината. Но в момента Пената е почетен президент. Тази длъжност обаче никой не я брои за нищо. Това е все едно на стената да бъдат окачени портрети на Георги Димитров и Тодор Живков", заяви Жеков.
 
"Боли ме за изпуснатата титла. Аз обаче смятам, че направиха номер на Стойчо. Мачът в Перник бе разковничето и имам сериозни съмнения, че 4-5 играчи от ЦСКА са били хванати. Не само го мисля, даже съм сигурен. Главни виновници за изпускането на шампионската титла обаче са и собствениците на отбора, защото само за една година те смениха трима треньори. Аз така и не разбрах за какво бе доведен Дуци Симонович и защо бе сформиран този тандем с Димитър Пенев. Единственото правилно решение на собствениците бе връщането на Стойчо Младенов, който изправи отбора на крака и за малко можеше да спечели титлата", продължи Жеков.
 
"Все още съм обиден на Титан". Не искам да назовавам причината за това, защо в момента не съм в ЦСКА. Те много добре я знаят", завърши Жеков.