Лудогорец ще взима защитник единствено при условие, че той е класен и може да помогне за щурмуване на груповите фази на евротурнирите. Искането е поставил наставникът Георги Дерменджиев пред ръководството. Това заяви изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев.

Той коментира, че не трябва да се вадят генерални изводи от контролата със Стяуа. "Мачът се даваше по телевизията в България и получихме доста обаждания“, добави Петричев.

„На този етап Ангуло е играч на Лудогорец. Имаше възможност той да бъде преотстъпен, но той продължава да тренира наравно с останалите момчета и е част от Лудогорец“, добави изпълнителният директор на разградчани, добавяйки, че Анисе е важен играч за клуба и предложените оферти за правата му от други клубове не са били задоволителни.

Петричев добави, че още в края на миналата година Георги Дерменджиев е поискал още един централен защитник. "При всички случаи има дискомфорт в това отношение, но имаме достатъчно млади момчета, които могат да влязат и да играят. Спокойни сме в това отношение. Не бързаме. Целта е ако се взима централен защитник, той да бъде от класа, за да ни помогне да се класираме за някои от групите на европейските клубни турнири“, разясни той.

„Ние сме забравили за петте точки преднина. Ние сме наясно, че през пролетта ще ни очаква тежка битка. Ние сме на мнение, че "Левски" стяга боеспособен отбор, който има качества да участва в евротурнирите. Петте точки дори да останат не са никак много. Шампионската титла не се печели само в преките двубои. Прекалено рано е да се правят генерални изводи. Не сме станали шампиони. Аз съм на мнение, че преди мачовете от всеки кръг в А група трябва да има работни обеди“, каза още Ангел Петричев, цитиран от Дарик.