Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев показа джентълменско поведение и поздрави ЦСКА за влизането в груповата фаза на Лига Европа. Снощи "червените" надделяха с 3:1 като гост на Базел, а "орлите" се справиха с 2:0 срещу Динамо (Брест). Двата ни представителя в турнира очакват да научат днес своите съперници.

„Всяко едно класиране в груповата фаза на Лига Европа е сладко, защото е плод на много труд. Искам да благодаря на всички хора, които вярват на Лудогорец и подкрепят отбора. Минахме един труден цикъл към момента. Предстои следващата крачка – да излезем от групите на Лига Европа“, сподели Петричев при пристигането в България. 

„Тук е мястото да честитя и на другия български отбор, който се класира в груповата фаза. Пожелавам на всички „армейци“ лесни съперници и преодоляване на групата. Това е една страхотна вечер за българския футбол", добави директорът на Лудогорец.

„Нямам никакви претенции какви ще бъдат съперници. Единственото нещо, което си пожелавам е да има публика на тези мачове, защото е изключително тягостно без фенове.

Един много уважаван от мен български специалист Станимир Стоилов преди много години още, когато започнахме нашите евровечери, ни каза колко е сладко да играеш в този цикъл. С течение на годините ние осъзнахме, че това е възможно най-доброто за един отбор, който разполага с толкова добри футболисти. Те трябва да имат поле за изява. Ние имаме изключително силни футболисти, достатъчно на брой, за да може да се борим на всички фронтове", каза още Петричев, след което коментира отлагането на двубоя с Арда и пандемията от коронавирус.

„Очевидно всички ще минем през това нещо - COVID-19. Пожелавам на момчетата от Арда бързо излекуване. Днес се чухме с техния президент Петър Пешев. Разговаряхме по въпроса. Разбира се, съвсем нормално е мачът да бъде отложен при положение, че имат толкова заболели. Желая здраве на всички български футболисти и треньори. Периодично избухва огнище на зараза някъде. Ние нямаме все още уменията и навиците да се противопоставим на това нещо. Да се молим по-малко хора да се заболели“.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа