ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев направи изявление пред медиите на летището в Дания, за да коментира подадените оставки на цялото ръководство и спортно-техническия щаб след загубата с 1:7 от Нордселанд в мач от група „Н“ на Лигата на конференциите. Той беше категоричен, че тежкото поражение може да е полезно за клуба, тъй като ще катализира промени, които ще поправят допуснатите грешки. Петричев изрази увереност, че Лудогорец ще се върне на правилния път.

„Подадените оставки означават, че в Лудогорец работят хора със съвест и морал. Когато дойде ситуация, в която всеки трябва да си поеме своята отговорност, не се крием. Не съм съгласен, че това е извънредно положението. Лудогорец е добре структуриран клуб. Без определени хора, ще продължи да функционира. Нищо страшно. Това е един морален акт от страна на ръководството и спортно-техническия щаб. Ние имаме привилегията да работим в обстановка, в която всичко ни е подсигурено. Нямаме право на оправдания. Собствениците са ни предоставили максимално добри условия да развиваме футбол. Когато допуснеш срамен резултат, логично е проблемът да е в хората, управляващи процеса. Ние няма да се скрием и ще си понесем персоналната отговорност“, заяви Петричев.

„Вчера имаше бързо събрание на УС. От председателя, президента, най-вече оперативното ръководство в мое лице и целия спортно-технически щаб сме депозирали нашите оставки. По-нататък ще се разбере какви са решенията на собствениците. Те са прагматични хора и ще изслушат всеки един от нас за мотивите на оставката и ще преценят как ще продължи клубът напред. До ден последен, в който аз съм в клуба, ще работя със същия ентусиазъм и професионализъм. Ще направя така, че хората, които биха поели клуба след нас, да са в комфортна ситуация. Лудогорец е един изключително добре конструиран клуб. Без Карамандужков, без останалите колеги, ще продължи да функционира достатъчно добре“.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

„Не мога да отговоря към днешна дата дали бих останал в Лудогорец, ако не ми бъде приета оставката. Мен ме е срам от хората. Не знам как ще ги погледна в очите. Казвам го искрено. Лошите времена ще отминат бързо. Добрите моменти предстоят. Лудогорец е един клуб, който ще продължи да се развива, защото така е устроен. Искам хората да вярват. Всички знаем причините за вчерашната загуба. Те са натрупани с течение на времето, но не успяхме бързо да се справим с процеса на подмяна. Грешките ще бъдат коригирани. Не си спомням в живота си да съм се чувствал така. Не мога да се крия зад гърба на никого. Ивайло Петев е най-малко виновният в тази ситуация“, коментира изпълнителният директор в оставка.

„Не знам дали резултатът от вчерашния мач не е за доброто на Лудогорец, защото се тупа топката по български за някои неща. Сигурен съм, че процесите, които ще катализира, ще са за добро. Начинът на управление и философията на Лудогорец има две лица – Кирил Домусчиев и Георги Домусчиев. Докато те са инвеститорите, феновете могат да са спокойни. Ще изтърпят подигравките на опонентите, но съм сигурен, че Лудогорец много бързо ще се върне в правилния път“.

„Ако е имало спорове между нас, са били на професионална основа, не на лична. Това ни е водило години наред към успехи. Нормално е в един екип да има различия. Това не е лошо, хубаво е да има творчески спорове. Всичко останало са интриги. В Лудогорец винаги сме били един екип и анблок си подаваме оставка. Любовта омръзва ли? Аз обичам Лудогорец и го обичам защото съм от ден първи заедно с Георги Караманджуков. Ние 13-а година сме заедно. Клубът не е просто работа, а любов. Във футбола отпуска няма. За 12 години нямам спомен да съм почивал активно. Ще продължа да обичам Лудогорец. Донесъл ни е страшно много емоции. Много се дразня, когато има жестоки критики срещу Петев. Този човек беше в началото. Тухла по тухла сме строили този клуб и не е случаен човек за Лудогорец. Винаги ще изпитвам към него огромно уважение, както и към останалите колеги, с които заедно си подаваме оставките. Преценяваме, че моралът ни задължава да го направим. Защо треньорите и ръководството ни разделяте на две. Не мога да кажа как ще реагират нашите привърженици, ако половината оставки се приемат, а другите не. Знам, че феновете страдат. Получих 280 съобщения. Повечето ги прочетох. Няма да е лесно. Искам тези хора да ги гледам право в очите. Не искам да съм човек, който се крие зад гърба на някого“, завърши Ангел Петричев.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!