Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев влезе в директен спор с кмета на Разград Веселин Василев относно документацията за 35-годишната концесия на „Лудогорец Арена”. Той беше сред феновете, които протестират срещу намерението на общината да иска процент от приходите на шампионите при определянето на наема на стадиона.

„Благодаря на хората, които се събират рано сутринта. Стигна се дотова след доста дълги разговори между ръководството на Лудогорец и ръководството на община Разград по отношение на документацията за търга за концесия. Ние изразихме опасения за текстове, които в следващите 35 години ще ни вкарат в неясноти. Ние предпочитаме да подписваме прецизни договори”, заяви Ангел Петричев пред „Нова телевизия“.

Веселин Василев беше до него пред сградата на общината и веднага му отговори.

„Аз съм фен на Лудогорец и нееднократно съм го показвал, включително с последния договор от 5 януари, който позволи на Лудогорец да се регистрира и да вземе лиценз. Имаше инсинуации, в които се коментираше, че община Разград иска да се издържа от футболния клуб. Държа да подчертая, че нямаме претенции за продажба на футболисти, за приходи от телевизионна права, това е много важно”, каза Василев.

„Концесията е за 35 години, като ние в този период трябва да изградим един изключително модерен стадион, който да приема европейски мачове на най-високо ниво. Господин кмете, прецизирайте договора! Предупредихме, че има проблеми с документацията, но не знам защо толкова бързат от общинската администрация да вкарат проекта. Не е само тази общинска сесия, има и следваща, и по-следваща...”, контрира Петричев.

Кметът Василев отрече да има намеса на политиката в спорта по казуса. „Няма политика тук. Има бизнес отношения. От едната страна е община Разград, от другата страна е футболният клуб”.