Ботев остана без треньор, след като Енрико Пичоне подаде оставка. Ексцентричният италиански спец информира за решението си на спешно свикана пресконференция в Пловдив.

Пичоне заяви, че повече не може да работи с Димитър Христолов и ще се върне само, ако Ботев най-после се сдобие с нови собственици.

"Благодаря на феновете на Ботев, на град Пловдив, за факта и за начина, по който се отнесоха към мен през всичките тези 4 месеца. Много съм доволен, че добих този опит, в този прекрасен град. От този момент аз вече не съм треньор на Ботев. Подадох оставката си пред президента на клуба Димитър Христолов", заяви Пичоне.

"Когато пристигнат новите собственици и разбера, че Ботев е продаден, ще се върна и ще продължа да работя. Стига те да решат, че се нуждаят от моите услуги", каза Пичоне.

"При тази обстановка е невъзможно да се работи. За сега ще остана в България. Тук дойдоха и мои приятели на гости и два-три дни ще бъда като турист в Пловдив, ще ги развеждам навсякъде. Подал съм молба до прокуратурата да се върна за празниците в Италия със семейството си и не виждам причина да не мога да го направя", добави италианският специалист.

На въпрос получавал ли е пари по време на престоя си в Ботев, Пичоне заяви: "Нека не се шегуваме".