Отборът на Ивайло Андонов Пирин 2001 регистрира трета поредна загуба в първенството на елитната юношеска група. След пораженията от столичните Славия и ЦСКА с по 0:1, момчетата от частната школа на бившия национал загубиха на клубната си база в Покровник с 1:3 и от Чавдар (Етрополе).

Това лято в тима на Етрополе заиграха трима от школата на елитния Пирин- Раиф Мурадов, Иван Иванов и Николай Димитров, информира e-79. Триото от Благоевград бе в основата за успеха на Чавдар (Етрополе).

В 8-ата минута на мача Ивайло Чочов бе изведен хитро зад отбраната на домакините, Тодор Тънов обаче показа добри вратарски умения и спаси. Минута по-късно Радослав Калистрин изпробва рефлекса от фаул на стража от гостуващия отбор Димитър Евтимов, който също се справи с опасната ситуация.

В 12-ата минута отборът на Чавдар поведе в резултата чрез Робертин Атанасов, който бе изпуснат от защитниците на Пирин 2001 и прати топката в мрежата на Тънов за 0:1. В 38-ата отново авторът на първото попадение за гостите бе оставен непокрит и се разписа за втори път в мача. Тогава след центриране по дясното крило, той получи топка пред вратарското поле и отблизо не сбърка за 0:2. Преди това с пропуски за домакините се отчете Георги Серафимов и Димитър Калайджиев. При този резултат завърши и полувремето.

През втората част играта почти не се промени. Домакините опитаха да променят нещата, но силите им стигнаха само за почетно попадение. В 53-ата минута след първата по сериозна атака на Пирин 2001 Димитър Калайджиев бе най-съобразителен и вкара отбита от вратаря на гостите топка и по този начин намали преднината на гостите. За изравняване и до обрат обаче не се стигна, а напротив. В 71-ата минута Раиф Морадов овладя изсипана в предни позиции топка, успя да напредне и с прострелян удар не остави никакви шансове за Тънов, като по този начин оформи крайното 1:3 в мача в полза на гостуващия тим.

Елитната юношеска формация на Пирин почиваше в този кръг заради отказа на Белите орли да се състезават в първенството. Следващата среща на младите "орлета" е на 9 септември, когато гостуват на Видима-Раковски в Севлиево. /БЛИЦ