Пирин (Благоевград) продължава без загуба и след четвъртата изиграна контролна среща от лятната подготовка. На стадиона в Белица, "орлетата" и Банско не успяха да се победят, завършвайки при равенство 1:1.

През първата част пиринци владееха повече топката и бяха по-активни, но гостите се бранеха успешно. В 16-ата минута Тони Тасев опита удар от около 20 метра, но бе успех. Последва възможност и за Мартин Тошев, но гол отново не падна. В 34-ата Янко Сандански направи нарушение и заслужи втори жълт картон и бе изгонен от главния рефер Стефан Апостолов.

След почивката статуквото на терена не се промени, но банскалии успяха да стигнат до попадение след отличен пряксвободен удар на Красимир Илиев в 50-ата минута. "Орлетата" бързо върнаха попадението чрез Тони Тасев, който се измъкна в коридор към вратата и матира стража на „козлите“ в 57-ата минута. Пиринци можеха да излязат и крайни победители в срещата, но пропуски на Виячки и Траянов не промениха резултата в полза на благоевградчани. В края на срещата и банскалии заслужиха червен картон, когато бе изгонен голмайсторът им Илиев.

В следващата контрола Пирин среща Септември (Симитли) в петък от 18:30 часа, на стадиона в Крупник.

Съставът на Пирин: Ганев, Дяков, Дюлгеров, Сандев, Попев, Сандански, Бенгюзов, Хаджииванов, Тасев, Благов и Тошев. След почивката в игра се появиха още Костадинов, Траянов, Башлиев, Николов, Виячки, Туджаров, Карапетров. Божинов, Гогов.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015