Третодивизионният Пирин (Благоевград) стяга сериозна селекция за пролетния дял на първенството в Югозападната "В" група. "Орлетата" се подсилват само с млади и перспективни играчи, като почти всичките им нови попълнения са юношески и младежки национали.

Първите, които идват в Пирин, са братята Андреас и Божидар Васеви, които досега играеха за Септември (Симитли). След като наблюдавал няколко мача на досегашния им отбор, старши треньорът Йордан Боздански не се поколебал да ги привлече. Друго сигурно ново попълнение е Любослав Войнов от Банско, също младежки национал.

До няколко дни трябва да дадат отговор Антонио Михайлов и Анатоли Лулейски, които също са част от Септември (Симитли). Освен тях, още няколко футболисти от професионалния футбол може да подсилят Пирин до началото на сезона.

Както вчера БЛИЦ ви информира, планираното обединение между "орлетата" и Септември (Симитли) може и да пропадне. Все още няма ясен резултат от одита на клуба от "Б" група, но ако има прекалено големи дългове, то при евентуално обединение новото дружество ще ги наследи. От друга страна тимът от малкото градче е на предпоследното 13-о място в "Б" група само с 9 точки и шансовете му за оцеляване в професионалния футбол не са особено големи. При това положение Пирин ще разчита на собствените си сили и ще се стреми да навакса изоставането от лидерите в Югозападната "В" група. Благоевградчани бяха претенденти за промоция и миналата година, но не успяха да се преборят с Пирин 2002 (Разлог). Иначе Йордан Боздански-Зико събира играчите си на първа тренировка на 14-и този месец, след което предстои лагер в Сандански.