Сряда - 31 октомври, е денят, в който Пирин ще претърпи поредната корекция в своето управление. Утре клубът ще премине в ръцете на Общината, като досегашният собственик Иван Чапов ще прехвърли своите акции. След този акт общинското ръководството ще търси начини за финансиране на клуба, като едни от вариантите е да бъде намерен основен спонсор, съобщи infomreja.bg.

На този етап се спрягат две фирми, които имат интерес към спонсорирането на Пирин. Това са "Благоевград БТ" и "Пиринско пиво", но кой от тях ще поеме издръжката ще стане ясно до края на седмицата. Преди това е необходимо общинските съветници в Благоевград да гласуват предложението на кмета за придобиване на акциите на клуба от страна на общината.

Голяма част от народните избиратели настояват общината да има 100% от акциите на Пирин, иначе в противен случай е неоснователно да се инвестира във футболния клуб. В бюджета за 2013 година общината предвижда около 200 000 лева за издръжката на Пирин и по специално на ДЮШ.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов няколко пъти заявяваше, че Пирин ще върне старата си слава на отбор, с когото ще се съобразяват дори и грандовете.