Всеки, който отписва Пирин (Гоце Делчев) за реванша, греши, обявиха от ръководството на неврокопчани след поражението с 0:1 от Берое в първия двубой от четвъртфиналите за Купата на България в Стара Загора. От тима на южняците обявиха, че никой не трябва да мисли, че са отписали втория мач, който е на 3 април, след като постигнаха добър турнирен резултат със загуба с един гол.

„Да се отказва не е в стила на Пирин. Това не е бил манталитетът на отбора ни и на този край на България, само някой, който не го познава може да си мисли такива неща. Вярно е, че приоритетът ни е първенството, в което се борим да останем в групата. На Берое обаче не предстои леко гостуване на нашия стадион в ответния двубой, макар че има предимство след първия мач. Реваншът ще бъде интересен”, коментира треньорът на неврокопчани Тенчо Тенев.

Самият той обаче прояви самокритичност и не скри, че през първата част под Аязмото отборът му заслужено е получил гол във вратата си: „Не започнахме добре мача. През първото полувреме не играхме добре, бранехме се повече, не създадохме нито една голова опасност пред противниковата врата. Берое игра доста разнообразно. Успяха да ни вкарат гол и това бе напълно заслужено. След подновяването на играта изглеждахме по-добре. Направените смени донесоха дадоха своя резултат. Неприятното бе, че не можех да разчитам на опитни играчи. Любомир Витанов бе наказан заради червения картон с „Ботев” (Враца). С оглед проблемите на Марио Близнаков не мисля, че бе правилно да рискувам. Драги Коцев дори не попадна в групата и също липсваше, след като в деня на мача получи здравословни проблеми. Оставихме го в хотела да се възстановява. Все неща, които оказаха влияние върху представянето на отбора”, коментира треньорът на Пирин.

Тенчо Тенев и футболистите му от днес са в Разград, където в събота излизат срещу актуалния шампион Лудогорец в мач от първенството. Надеждите в лагера на неврокопчани са играчите да се възстановят след срещата с Берое, а болежките на тези, които се оплакват, да отшумят.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ