ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Набедените от БФС за участие в "черно тото" Пирин (Гоце Делчев) са афектирани от заканата на Борислав Михайлов и компания да ги изхвърлят от "А" група за потъпкване на феърплея. Футболната централа изпрати до клуба официално писмо след загубата с 1:7 от "Ботев" (Пловдив), което накара неврокопчани да отвърнат и дори да заплашат с УЕФА.

Ръководството на Пирин (ГД) дори предлага в Правилника на БФС да бъде записано, че при загуба с 5 гола разлика следва изваждане от групата на падналия отбор.

Отвореното писмо на Пирин (Гоце Делчев) до БФС, изпратено и до БЛИЦ:

Във връзка с писмото, с което ни предупреждавате, че подлежим на санкции по чл.46 , ал. от 1 до 5 от Дисциплинарния правилник на БФС за сезон 2013-2014 година. Ако имате доказателство за извършено престъпление сезирайте прокуратурата, ако нямате доказателство за извършено престъпление не Ни  използвайте името за изкупителна жертва и да отклонявате вниманието от проблемите на БФС за легитимността си.

Съжаляваме за срамната загуба, но тя бе плод само на разликата в спортно – техническата част на  отборите. Само преди две седмици "Ботев"(Пловдив) вкара 5 гола на Астана за едно полувреме в Лига Европа. Симулативно ли играха казахстанците в този мач? Барселона като побеждава съперниците си от Примера дивисион с голяма разлика някой съмнява ли се в симулативна игра на съперниците им.

Такива резултати не са достойни за загубилия отбор, но са част от футболната игра.

Ако Футболния съюз не смята така, да запише в правилника, че при голова разлика от 5 гола следва изваждане на изгубилия отбор от групата.

А може би причината за атаката срещу нас е друга.

Може би Футболният съюз се опитва да отклони вниманието от мача, който се игра същия кръг - Локомотив (София) - Литекс (Ловеч) (0:2) - двубой, чийто изход беше оповестен предварително в медиите, като връщане на жеста от Локомотив (София) за помощта, която им оказа Литекс миналия сезон.

Къде беше БФС в края на миналия сезон, когато се играха мачовете: Славия (София) - "Ботев" (Враца), Литекс - Локомотив (София), ЦСКА - Локомотив (София)?...

През миналия сезон Пирин (Гоце Делчев) доказа, че играе феърплей, като завърши наравно с шампиона и вицешампиона на България.

Предупреждаваме ръководството на БФС да се отнасят равноправно и равностойно към всички клубове, които членуват в БФС. Ако Футболният съюз продължи тендициозното си отношение към ФК Пирин (Гоце Делчев), ще бъдем принудени да уведомим УЕФА и да си защитим правата в съда.

С уважение: Асен Трендафилов (Изпълнителен директор на Пирин ГД)

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ