ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Българският футболен съюз изпрати официално писмо до Пирин (Гоце Делчев), в което Борислав Михайлов и компания обръщат внимание на отбора, съветвайки го да не играе симулативно с цел влияние на развитието на резултата от мачовете си. От "Цар Иван Асен II" явно имат съмнение заради играта на неврокопчани във вчерашния мач с "Ботев" (Пловдив), в който допуснаха 7 гола. БФС дори съобщиха, че са уведомили държавните органи с молба Пирин (Гоце Делчев) да бъде поставен на специален мониторинг.

Пълният текст, пубкикуван на сайта на БФС:


Българският футболен съюз изпрати официално писмо до ПФК Пирин (Гоце Делчев), в което обръща внимание на ръководството на клуба да се съобразява с текстовете на чл. 46 от Дисциплинарния правилник за сезон 2013-2014.

По смисъла на правилника футболистите, служебните лица, треньори или ръководители на отбор, за който е установено по надлежния ред симулативна игра или влияние на развитието на резултата или на крайния резултат на футболна среща, подлежат на изключително сериозни санкции. БФС призовава ръководството на ПФК Пирин (Гоце Делчев) да запознае служителите си с въпросните текстове от правилника.

В тази връзка Българският футболен съюз ще сезира официално и компетентните държавни органи с молба ПФК Пирин (Гоце Делчев) да бъде поставен на специален мониторинг. Ако представянето на отбора в мача срещу “Ботев” (Пловдив) (1:7), изигран на 27.07.2013 г., се превърне в тенденция през новия сезон, Българският футболен съюз няма да се поколебае да извади ПФК Пирин (Гоце Делчев) от състава на “А” група, за да запази духа на феърплея и почтеността в първенството.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ