От Пирин (Гоце Делчев) изразиха недоумение и нетърпимост към слуховете, които ги вкараха в различни схеми и уговорки с Черно море - преди и след мача, който новакът в "А" група спечели с 3:2.

БЛИЦ публикува изявлението на ръководството на клуба от Гоце Делчев:

Уважаеми медии и всички вие, които зачитате честността и истинския феърплей. Призоваваме всички вас да не давате трибуна на лъжи, интриги и непроверни информации. Обръщаме се към вас с надеждата и вярата, че все пак нашето мнение ще бъде чуто и ще бъде дадено право на отговор срещу хулите и клеветите. Искаме да се спре да се намесва името Пирин (Гоце Делчев) в някакви схеми и сметки. Търпяхме достатъчно и прекалено много мълчахме и преглъщахме. Не смятаме, че макар и малък, макар и прохождащ през тази година, нашият отбор заслужава такова арогантно отношение, каквото си позволиха някои медии и някои хора, които твърдо заявяваха и твърдо вярваха преди мача ни с Черно море, че срещата е „сигурна двойка“.

Не смятаме, че щом сме един от малките отбори в „А“ група, ще трябва да се спекулира на наш гръб и някой да си прави упражнения на наш гръб и да пълни сраниците си, създавайки несъществуващи интриги.

Щом като някой твърди, че щяло да има някаква уговорка между нас и Черно море в неделя и твърди, че гостите ще спечелят със сигурност, тогава какво ще каже сега, след като всички на стадиона в Гоце Делчев видяха един истински мач, в който нямаше и дори зрънце намек за отказ от битка. Двата отбора се хвърлиха в една истинска битка и до последно се бориха за спечелването на трите точки, които бяха еднакво ценни и за двата отбора. Едва ли, ако бе „прочетен“ и „Уреден“ този двубой щеше да има „три счупени глави“, какъвто бе резултатът от срещата. Това обаче не бяха счупени глави, защото някой се е замервал с камъни или си е играел на фунийки или пък е редил мач, а са резултат от мъжките сблъсъци между състезателите на двата отбоа, които се бориха с всички сили за интересите на своите отбори. Няма как да не сме доволни, че нашият отбор спечели, след като момчетата проявиха прочутата македонска упоритост, показаха дух, футболни достойнства срещу един не по-малко достоен и силен отбор, утвърдил името си в българския елит.

Други пък тръбят, че от Черно море подсигуряват издръжката на Пирин (Гоце Делчев) по един или друг начин. Това май е клевета, защото става дума за инсинуация, която незнайно защо и откъде се появи преди време. Ако трябва да се ревизира собствнеикът на Пирин, то може да се види в съответните регистри, където е записано, че фирма „Валтонтранс“ е основен спонсор на отбора. Господин Антонио Сакаджийски е неин собственик и председател на УС на ФК Пирин (Гоце Делчев). Нека това да го запомнят всички и вече спрат със спекулациите по наш адрес, просто не бъркайте адресата. Ако има нещо, което пък да го свързва с Черно море, то е сигурно, тъй като е бил на почивка край морето, което освен това се посещава и от други хора – тогава те също могат да бъдат вкарани в някаква схема и интрига.
Знаем, че не можем да имаме само доброжелатели, но пък се надяваме да има повече обективни и честни хора, които и дори да не ни харесват да гледат и защитават истината.
Стига с това да бъдем вкарвани в някакви схеми, тъй като ние не сме Реал (Мадрид), Барселона, Челси или някой друг световен гранд, та да бием във всеки мач, то и те не успяват да побеждават във всеки мач. Ние тепърва ще се утвърждаваме в елитния футбол и ще имаме своите поражения, равенства и победи, без да знаем колко, но можем да гкажем, че ще направим всичко необходимо да отдадем силите си за защита на достойснтвото на Пирин. То човек да го е страх да играе – ако бие – не е победил заради способните си играчи, а заради някаква схема, ако паднем - загубилият е пуснал аванта на противника, ако са завършили наравно, тогава двата отбора са се разбрали да си поделят по една точка. То да го е страх човек да играе заради тези интриганти.

Различни думи за схеми, в които сме влизали с Черно море и различни други подобни словесни упражнения удрят върху футболистите на двата отбора, ръководството и хората, които дават средства да издържат клубовете и върху феновете, които обичат искрено своя тим. Различните интриганти, които обвиниха двата отбора в някакви взаимни жестове и уговорки, трябва да се извинят и на Пирин, и на Черно море, защото плюят по имиджа ни. Не трябва да се обезценява трудът на толкова хора, които според възможностите си и с желание се стремят да правят необходимото във време на криза, за да върви спортът напред и да се доставя радост на хората в едни времена, когато поводите за това са малко. Нека тези, които по някакъв начин са засегнали достойнството на двата клуба застанат открито и да се извинят, а не да се крият зад зад анонимността на слуха или псевдонима така, както съответните хора, които представляват отборите – ръководство, треньори и играчи, които стоят с имената си зад всяко свое дело и постъпка, с достойнство и желание дават всичко от себе си за благото на отборите.
С уважение и вяра в истината,
Ръководството на Пирин (Гоце Делчев)