Пазарлъците за младия нападател от Пирин Станислав Костов започнаха вчера на "Герена". В ранния следобед там се появи изпълнителният директор на "орлетата" Емил Наков. Той се срещна със спортния шеф на "сините" Георги Иванов-Гонзо.

Обект на разговора е било трансферирането от Благоевград в "Левски" на Костов, който се очертава като най-добрия млад играч в "А" група от началото на сезона. В Пирин са на голям зор за пари и вероятно ще се съгласят на по-ниска цена, стига да вземат сумата веднага и накуп, пише "7 дни спорт". Наков вече предупреди, че клубът от Благоевград е заплашен от фалит.

19-годишният Костов хвана окото на Гонзо и Ясен Петров още в началото на есенния дял, когато почна да вкарва голове за Пирин. В мача на "Герена" той на няколко пъти развинти отбраната на "сините" и подаде за гола на Борис Кондев, с който "орлетата" поведоха в резултата, но в крайна сметка паднаха с 1:4. Тийнейджърът е син на бившия футболист и треньор на Пирин Йордан Костов.

ЦСКА също имаше интерес към младока, но от Пирин държат да получат парите бързо. В Благоевград имат лош опит да си чакат сумите от "Армията" още при трансферите на Спас Делев и Борис Галчев. /БЛИЦ

Бъдете с "Левски" в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg