Ръководството на Пирин (Разлог) картотекира днес 25 футболисти за новия шампионат в „Б” групата. Председателят на УС Захари Беличинов не успя да уреди с картотека единствено Душан Делянин. Оказа се, че той е сръбски гражданин и на този етап няма как да бъде картотекиран, въпреки че ръководството на отбора има нужното разрешение, като документ за временно пребиваване у нас. Все пак наставникът на отбора Иван Стойчев не губи надежда, че Делянин може да бъде картотекиран.

Големият проблем е, че никой не знае по какъв начин ще изглежда обединената „Б” група. Причината е, че отборите масово започнаха да се отказват, след като във вторник се отказа Светкавица (Търговище), днес официално същото стори и Чавдар (Етрополе). Ръководството на Чавдар внесе официално в БФС документ, че отборът прекратява участието си в „Б” групата.

Към момента отборите в „Б” групата са 12, но се очаква да последва и отказ на „Миньор” (Перник) и отборите вече ще станат 11.

Председателят на УС на „Пирин” (Разлог) Захари Беличинов коментира пред "е-79", че не е нормално три дни преди началото на шампионата отборът му да не знае къде ще гостува.

По програма в първия кръг Пирин (Разлог) гостува на „Ботев” (Гълъбово) и все още от БФС не са обявили дали стадионът в Гълъбово ще бъде лицензиран, дали мачът ще се играе в Стара Загора или пък ще се тегли нова програма. Много по-вероятно е да бъде изтеглена нова програма, което прави ситуацията дни преди началото на първенството много неприятна.