Бойко Величков е новият спортен директор на Пирин. Това обявиха благоевградчани с публикация в страницата си във "Фейсбук". 

"Орлетата" информират също, че Александър Бабич остава начело на тима и след изпадането във Втора лига.

Съобщението от Пирин: 

ПФК Пирин Благоевград стартира подготовка на 13.06. Нов спортен директор поема клуба. Изпълнителният директор на ПФК Пирин 22 Милен Стефанов, който е основен акционер в дружеството, заедно с другия основен акционер Георги Спасов, утвърдиха плана и график за предстоящото участие на клуба във Втора лига. Както вече е известно, ПФК Пирин 22 АД кандидатства за лиценз за Първа лига, който е одобрен с решение на лицензионната комисия на БФС от 19.05.2024. 

Днес бяха проведени финални преговори с Бойко Величков, който се съгласи да поеме поста Спортен директор в Пирин. Величков е бивш състезател по футбол, лицензиран треньор УЕФА Про и ръководител в редица клубове в богатата си спортна кариера. Ръководството на Пирин ще разчита на него да структурира успешен отбор, който да постигне поставените му цели. 

ПФК Пирин ще стартира подготовка на 13.06, като в първите два дни състезателите ще преминат медицински прегледи и ще тренират едноразово. 

На този етап, подготвителният период ще се проведе почти изцяло в домашни условия, като е плануван и едноседмичен лагер в Банско - в края на месеца. 

Договорени са пет контролни срещи, като е възможно да се проведе още една, преди старта на първенството във Втора лига в уикендa на 19-22.07. 

Пълната програма ще бъде обявена, когато бъде окомплектована окончателно. 

Планувани са контроли с Марек Дупница, ЦСКА 1948 II, Струмска Слава, Локомотив Пловдив и Банско. 

Ръководството на клуба е в напреднали преговори с няколко нови състезатели, а също така и за подновяването на договори на футболисти, чиито контракти изтичат.

Старши треньорът на Пирин Олександър Бабич и спортно-техническият щаб работят по селекцията за новия сезон, като основната им цел е запазване на гръбнака и подмладяване на състава, изграждайки боеспособен и перспективен отбор.