Ръководството на Пирин (Благоевград) публикува декларация на своя официален сайт относно вчерашния домакински двубой със Славия, който бе загубен с 2:5. В срещата с бутилка бе ударен треньора на "белите" Златомир Загорчич. 

Ето какво пишат от Пирин:
"Провокации, симулации, арогантност и тенденциозност нямат място във футбола

Уважаеми колеги и приятели,
Във връзка със събитията по време и след мача между ОФК Пирин и ПФК Славия вчера, категорично изразяваме възмущението си от последвалите коментари и реакции от страна на колегите от София, както и някои медии, които отразиха тенденциозно и некоректно случилото се на ст. "Христо Ботев".

Десетки свидетели от резервната скамейка и длъжностните лица потвърдиха, че удар с предмет по старши треньора на гостите Златомир Загорчич не е имало. Според самия него, той се е „самонаранил“. Бръкнал си бил в окото. Нереално и грозно е, последвалата симулация и театралност, съпроводена с лежане на игралното поле, довела до близо 5 минутно прекъсване на мача и до нагнетяване на и без това доста нервната обстановка. От подобни действия не печели никой – нито футбола, нито самите отбори. Грозни са окачествяванията от страна някои медии, наричащи обстановката на ст. "Христо Ботев" с обидни думи. Темпераментните ни фенове нямат нищо общо с ширещата се бруталност на много други такива в Първа Лига.

Неприемливо за нас е, един старши треньор в Първа Лига, да се обръща към колегите и служителите в Пирин с неуважение и реплики, присъщи на долните дивизии в Сърбия.

Неприемливо е, треньор от щаба на гостите, по време на мач, да отива необезпокояван до допълнителния асистент рефер (дама), да го обижда и напада вербално, и това да няма последствия.

Неприемливо е, контузен състезател на гостите, цяло първо полувреме да е „на гърба“ на страничния съдия и обиждайки и нападайки го, да търси ескалация на напрежението. Същият, да „посреща“ съдиите пред съблекалнята и отново да търси сметка и да цели сплашване.

Неприемливо е, по време на целия двубой, човек на скамейката на отбра гост да е с включен телефон, който да звъни пронизително, и демонстративно да се говори на висок глас, за да се разбере кой точно се обажда.

Демонстративното атакуване на съдиите по всякакъв начин, в крайна сметка, дадоха резултат. Едно погрешно отсъждане в края на мача, доведе до елементарен корнер, който от своя страна реши крайния изход.

Това не са футболни прийоми. ОФК Пирин Благоевград никого не е търсил позитивен изход от ситуация по подобен начин и няма да го прави и в бъдеще.

Битката за оцеляване бе загубена, но войната тепърва ще се печели."

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА