С група от 23-ма футболисти Пирин проведе първа тренировка за 2023 година. Преди началото на заниманието на стадион „Христо Ботев“ бе изпълнен традиционният водосвет за здраве и успехи на отбора, клуба и привържениците. Треньорът Христо Янев взе трима на проби - крилото Борис Тютюков от Миньор (Перник), нападателят Кръстьо Банев от ЦСКА 1948, който е юноша на Пирин, както и украинският външен халф Дмитро Семинив. Последният е преминал през Черноморец (Одеса), Лиепая (Латвия) и ФК Лвов. 

Към вече добре познатите юноши на клуба Мартин Бачев, Васил Христов, Любомир Тодоров, Марсел Бибишков и Илиан Костов се присъедини и десният защитник Мартин Георгиев, който също стартира подготовка с Пирин.

„На този етап няма промени в кадрови план, освен тези, които бяха извършени преди Нова година. Разговаряме с доста футболисти, искаме да видим как някои от тях ще се включат в отбора. Трябва ни качество, трябват ни хора на определени позиции. На базата на това, с което разполагаме като средства, ще се опитаме да направим възможно най-добрата селекция. Очаквам битката за оставане в елита да бъде много тежка. Не очаквам всичко да върви „по мед и масло“, но съм тук, за да работя, за да се справям с тези трудности и на база на тези трудности да вземам решения, които са добри за клуба“, коментира треньорът на Пирин Христо Янев.

По време на подготвителния период "орлетата" ще изиграят пет контроли. Първата от тях ще е на 14.01 срещу Спортист (Своге), сигурни са още мачовете с Ботев (Враца) на 28.01 и ЦСКА на 5 февруари. Приятелски срещи ще се проведат и на 21.01 и 25.01, като съперниците ще бъдат обявени допълнително.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023