Скандалът около Спас Делев се развихря с пълна сила. Днес двамата основни акционери на Пирин Николай Галчев и Петър Байкушев дадоха пресконференция, в която главната тема бе за бъдещето на таланта.

Както е известно, нисичкият нападател премина под наем от Пирин в ЦСКА това лято, но "армейците" все още не са превели нито лев на колегите си от Благоевград. 19-годишният играч не бе картотекиран за мачовете от Лига Европа, като подалият оставка изпълнителен директор на "червените" Пенко Пенков призна пред БЛИЦ, че вината за това е на клуба, тъй като не е платено на Пирин за правата му.

Поради тази причина Делев гледа отстрани първата среща с Дери Сити (1:0), а в същото време Пирин са го картотекирали в състава си за "А" група.

От ЦСКА вчера обявиха, че Делев е контузен и ще е извън терените поне два месеца. "Това не е вярно. Спас не е контузен. Причината той да не играе за ЦСКА е, че не сме получили парите за неговия трансфер, а уж се бяхме разбрали с тях. Очакваме до петък да ни преведат сумата. В противен случай може да го видите с екипа на Пирин още в първия кръг срещу Миньор (Перник) в събота", заяви Петър Байкушев.

Другият основен акционер в Пирин Николай Галчев пък заяви, че ЦСКА дължи пари на "орлетата" и за Херман Пиетробон.

"Продадохме им Пиетробон, но те още не са ни изплатили траншовете по трансфера. Знам, че ЦСКА не са го картотекирали и не ми е ясно бъдещето му. Пиетробон със сигурност няма да се връща в Пирин. ЦСКА да го пращат където си искат, ние си чакаме парите и за него", заяви Николай Галчев.

По-рано днес БЛИЦ ви информира, че Пиетробон ще играе под наем от ЦСКА в Берое. /БЛИЦ