Селекционерът на националния ни тим Пламен Марков даде пресконференция за родните и сръбските журналисти преди утрешната контрола със Сърбия в Белград. Голямата изненада бе, когато севлиевецът започна да превежда отговорите си от български на френски, за да бъдат преведи на сръбски от пресаташето на местната федерация.
 

“Вече се видях с Митко Бербатов и със Стилиян, те пристигнаха направо в Белград. Вече говорих с повече от момчетата, с които се видяхме още в България. Като се съберем всички ще ги върна на мача ни с Грузия. Не искам целия ни разговор да бъде на тази тема, но няма да пропусна да кажа мнението си за този двубой”, каза Пламен Марков.


“Много уважавам сръбския футбол, съперникът ни дори диктуваше модата в Европа по едно време, така че се надявам контролата да бъде полезна и за двата отбора. Искам да видя новите имена в тима, но и резултатът е важен”, завърши националният селекционер.


На тренировката на нашите се появи легендарният сръбски специалист Люпко Петрович. Бившият наставник на Левски и Литекс се здрависа и разцелува с част от родните журналисти.
 

Появата на Люпко на стадион „Мала Маракана” също предизвика бурни реакции сред помощния персонал. Сърбинът донесе КЕШ на Звезда през 1991 година след победа над Олимпик (Марсилия) след дузпи./БЛИЦ