Бразилският нападател на ЦСКА Мишел Платини получи наградата си за играч на 24-тия кръг в “А” група. Той спечели първото място след силния си мач при победата над Локомотив (Сф) с 3:1. Втори е Гара Дембеле, трети Базил де Карвальо, а четвърти Иван Цветков от Пирин. Платини печели за втори път приза, след като беше на върха в първия пролетен кръг. Тогава Мишел вкара два гола при 3:1 над “Левски” на “Герена”.
 
„Благодаря на всички футболисти на ЦСКА, защото без тях нямаше да спечеля. Имаме цел да спечелим Купата. Ако я вземем, трябва да се запазим като отбор, за да играем по-добре следващия сезон. Аз лично нямам оферти на този етап, но нямам и мениджър, всичко зависи от президента на ЦСКА. Ако получа предложение от по-голям клуб, може и да приема. Иначе оставам”, каза Платини.
 
Платини съобщи, че хореографията на радостта след головете на ЦСКА се мисли непосредствено преди мачовете. „Грегъри Нелсън пита какво ще правим, мислим набързо, ако не измислим, влизаме в Google и търсим в Интернет нещо интересно. Още не сме решили какво ще правим в Стара Загора, ако отбележим”, разкри бразилецът.  
 
Той говори и за Любослав Пенев, който го взе в ЦСКА от Черноморец. “Любо трябва да работи още повече с Литекс, защото ще стане опасно, ако загубят точки. Но аз мисля, че Пенев ще успее и няма да допусне срив”, уверено завърши Платини.