Шефовете на ЦСКА са бесни на Мишел Платини. Бразилецът се превърна в герой за тима, отбелязвайки два гола при победата над “Левски” с 3:1 на “Герена”, и логично беше избран за играч на първия пролетен кръг.
 
На награждаването обаче Платини атакува индиректно босовете си, че не са задържали Любослав Пенев на треньорския пост. После уточни, че ако Любо е останал в ЦСКА, сега тимът щял да бъде на първо място в класирането. Накрая Платини разкри, че шефовете му дължат още две заплати.
Тези изявления вдигнали кръвното на собствениците Димитър Борисов и Иво Иванов.
 
“Мишел има да получава не две, а една заплата. Не биваше да говори такива неща пред медиите. А с тези думи по адрес на Любо Пенев той засегна настоящия си треньор Милен Радуканов. Именно Милен му подаде ръка и го върна в играта”, категорични са в Борисовата градина.
 
Началниците умуват дали да санкционират Платини, тъй като ситуацията е доста деликатна. Нападателят тъкмо излезе от дългата криза, провеждайки отлична зимна подготовка. Ефектът се видя по време на вечното дерби. Освен това бразилецът е известен с прекалената си чувствителност, а една евентуална санкция би го раздразнила. Което пък ще рефлектира върху спортната му форма.