Огромна изненада с трансфера на Али Соу се случи в последния момент на летния трансферен прозорец. Гамбиецът беше сигурен за елитния френски Дижон. Нападателят дори позира с фланелката на клуба от Лига 1 и публикува емоционално сбогуване с феновете на „червените“ на профила си в „Инстаграм“. По-късно това съобщение беше изтрито.

В заключителните минути обаче трансферът се провали. Според le10sport.com пише, че причината е технически проблем в информационната система, която не е позволила на френския клуб да регистрира сделката навреме. Трансферният прозорец във Франция затвори в 23:59 часа на 5 октомври, а според публикация на журналиста Алекси Бернар Дижон е успял да входира трансфера в 00:04 часа на 6 октомври, което означава, че трансферът е невалиден.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

На профила си в „Туитър“ Бернар уточнява, че сделката с ЦСКА е била за 3,5 милиона евро плюс още един милион като допълнителен бонус при изпълнението на определени условия, залегнали в тригодишния договор на Али Соу. Френският журналист твърди, че в офисите на Дижон е имало сериозно избухване на гняв и недоволство заради срива в системата и проваления трансфер.

Самият Соу пък излезе с ново съобщение в „Инстаграм“, в което съобщава, че остава в ЦСКА. Той обаче твърди, че решението е напълно негово и е предпочел да остане на „Армията“.

„Имах няколко оферти от европейски клубове, включително и Дижон. Сърцето ми обаче е червено и реших да остана в ЦСКА, където е семейството ми. Когато ЦСКА има нужда от мен, аз съм готов да откликна. Само ЦСКА“, написа Соу в социалната мрежа.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​