"Скай Cпортс" твърди за интерес на Блекбърн към нападателя на "Левски" Гара Дембеле. Оказа се обаче, че в английския клуб никой не е коментирал подобен трансфер.

Босът на Блекбърн Джон Уилямс няма представа кой е Дембеле. Излиза, че някой се опитва да пробута Гара в Англия.

"Не сме чували нищо за лицето Кристиан Емиле, който е цитиран в "Скай Спортс". Новите собственици на Блекбърн от фирмата за хранителни продукти "Венки'с" са близки с доста мениджърски агенции. Може би по тази линия да става нещо. Трудно е обаче да се повярва, че Блекбърн ще купува Гара Дембеле. След като взеха клуба, "Венки'с" се опитват да си направят голяма реклама не само пред феновете, но и пред света. Неслучайно се говори, че искат да привлекат Роналдиньо и Дейвид Бекъм. Честно казано, не сме сигурни дали имат толкова пари и могат ли да си позволят такива звезди, но със сигурност са доста амбициозни и едва ли Дембеле влиза в плановете им", разказа пред "7 дни спорт" журналистът Пол Плънкет от "Ланкашир Телеграф".

Не e ясно как ще се развият нещата с Дембеле, който има проблеми с българските власти и получи забрана да напуска страната. Най-високата сума, предлагана до момента за голмайстора, е около 1,7 милиона евро. В последните дни на миналата година собственикът на "Левски" Тодор Батков обяви, че Дембеле ще бъде продаден най-късно до Ивановден. Това е днес. Малко вероятно е обаче "сините" да направят сделката до довечера. /БЛИЦ