Драмата в Спартак (Плевен) е пълна точно месец след започването й. На четвъртия ден от мъчителното мълчание от страна на Община Плевен и само ден преди датата, посочена от акционерите за оттегляне на отбора от първенството, изненадващо се появи кандидат за финансиране на клуба, пише сайтът на привържениците на тима, заемащ 2-ото място на полусезона в "Б" група.

Искрата надежда дойде от разпространеното по медиите писмо на пловдивския строителен предприемач инж. Мирослав Илиев, който заявява готовност да поеме финансирането на Спартак. Собственикът на „МАИ-ГРУП” ЕООД посочва като основна причина да се насочи именно към „синьо-белите” интересът му да развива бизнес проекти в Плевен, откъдето са корените на рода му.

Запознатите със събитията около Спартак веднага свързват името на инж. Илиев със споменатия от Иван Динов строителен предприемач, който по думите му е бил единственият кандидат за спонсор на клуба. Фенсайтът на клуба припомня, че в интервю от 12 февруари мажоритарният собственик на Спартак разкри, че Даниел Митов и Мирослав Миронов са се срещнали с въпросния неназован поименно бизнесмен, но отрече да е имало конкретна оферта от негова страна. В същото интервю Динов подчерта, че това е бил и единственият реален контакт с намерение за поемане на отбора, въпреки че ден по-рано кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков обяви, че съществуват двама желаещи.

Междувременно собствениците на клуба Иван Динов и Даниел Митов решиха да отложат с една седмица изпращането на писмо до БФС за прекратяване участието на отбора в "Б" група, което направи драмата в Плевен пълна.