Разпитът на треньора на Витоша (Бистрица) Асен Букарев приключи. След срещата с Комисията по етика и феърплей младият наставник отказа да говори пред медиите, но ген. Васил Василев обясни какво се е случило при 40-минутната среща.

Букарев е обяснил, че думите са следствие на афект и обажданията са били единствено от негови приятели и фенове, които нямат нищо общо с футбола и с Царско село. Комисията е отправила забележка към Букарев да прецизира изказванията си, тъй като е личност, чиито думи предизвикват широк обществен интерес. 

"В проверката се съдържат данни за лица, които са назовани като приятели и фенове. Те не се отнасят до футболните среди. Преписката ще бъде изпратена до прокуратурата за проверка за евентуално наличие на престъпление", заяви ген. Василев.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

"Букарев каза, че бил страшно притеснен от загубата. Бил ядосан от това, че предишния ден не е могъл да тренира отбора, тъй като е имал и проблеми с евентуално някои заразени футболисти. Бил прекалено ядосан и се извини за това, че дал по-силно интервю. Не се съобразил с думите си. Негово право е да каже при нас каквото си пожелае. Ние му дадохме въпросник, на който той отговори", каза още председателят на комисията.

"Останалото ще го кажа пред прокурорите. Ние сме пратили доклада на дисциплинарната комисия. Това, което можем да направим, е да предупредим Букарев в бъдещи интервюта да спазва някакви правила на етика. Той каза, че е преувеличил думите си", завърши ген. Василев.