Общинският съвет на Пловдив прекрати концесията на стадион "Христо Ботев" след близо едночасов дебат. За предложението на кмета Здравко Димитров гласуваха 37 съветници, 1 беше против, а 8 се въздържаха, информира „Марица“. Така се отваря голяма врата към завършването на „Колежа“ с помощта на държавно финансиране.

От Клуба на феновете на Локомотив (Пловдив) заявиха, че ще сезират прокуратурата и Сметната палата. Феновете, които се бяха събрали пред сградата на Общината, са възмутени , че концесията се прекратява по взаимно съгласие, а не по вина на концесионера, в резултат на което Общината губи над 1,5 млн. лева неустойки по договора и дължимите гаранции. Привържениците на „черно-белите“ напомниха, че стадион "Пловдив" се руши с години, а Общината не обръща внимание и на стадионите на Спартак и Марица.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Според Атанас Нейков от сдружението на феновете на Локомотив концесионерът на стадион "Христо Ботев" дължи близо 968 хил. лева на Общината само за невнесените гаранции и концесионни такси.

Ботев (Пловдив) не е плащал концесионно възнаграждение за 2016, 2017, 2018 и 2019 година, което е с общ размер 289 354,65 лева, както и лихва за забава 34 687,52 лева, информира „Plovdiv24”. При развалянето на сделката концесионната гаранция от 482 000 лева ще се прихване от общината срещу дължимите концесионни възнаграждения и лихви. Инвестиционният проект и направените до момента инвестиции остават в полза на община Пловдив.

Концесията за „Колежа“ бе сключена през 2013 година за срок от 35 години. Преди месец премиерът Бойко Борисов обеща държавно финансиране за довършване строителството на стадион "Ботев", но за целта трябва да бъде развален концесионният договор.