Сряда следобед в Пловдив ще е неработна за общинските чиновници, които по заповед на кмета трябва да идат на мача на "Ботев" (Пловдив) срещу "Спортист" (Своге) на стадион "Славия" в столичния квартал "Овча Купел".

Градоначалникът Иван Тотев призова работодателите да направят същото спрямо своите служители, макар че дали частният бизнес ще се съобрази с футболните страсти, е отделен въпрос. Паметливи припомнят, че неработен ден беше обявен и когато "Локомотив" (Пловдив) стана шампион. За всички фенове на "Ботев" общината осигурява и десет безплатни автобуса, в момента желаещите се записват на стадион "Христо Ботев".

Впрочем кметът Иван Тотев направи подобен жест и спрямо "Локо" (Пд), призовавайки и феновете на "Ботев" да викат за тях на финала за Купата на България срещу "Лудогорец".

Под пара са и служителите на КАТ. Очаква в сряда магистрала "Тракия" да бъде натоварена, както никога досега. По предварителни данни пътят Пловдив - София ще бъде изминат от поне 10 000 привърженици на най-стария футболен клуб в България.
БОЖИЛ ВЕСЕЛИНОВ/БЛИЦ