Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ

Локомотив (Пловдив) приема "Левски" в пряк спор за класиране в евротурнирите. Интригуващият мач на "Лаута" стартира в 17:45 часа, а преди него разликата между двата тима е само 1 точка в полза на "сините".

Ситуацията в челната шестица на "А" група е силно заплетена и всеки измежду ЦСКА, Лудогорец, Черноморец, "Левски", Локо (Пд) и Литекс има реални шансове да се класират в Европа. Някои обаче ще "изгорят". И нищо чудно именно "сините" да не успеят да хванат последния влак за Лига Европа, ако днес загубят на "Лаута". В миналия кръг избраниците на Ясен Петров спечелиха вечното дерби с ЦСКА с 1:0 и направиха първата важна стъпка. Втората се очаква да сторят днес, като победят "смърфовете". Левскарят Емил Велев едва ли в момента мисли повече за бой над любимия си клуб, отколкото за предстоящия на 16 май финал за Купата на България срещу Лудогорец.

Ако Локо (Пд) вдигне трофея, се класира за Лига Европа и тогава заелият 4-ото място в крайното класиране на "А" група увисва и ще гледа евротурнирите отстрани. На тази позиция в момента е Литекс, който снощи направи 1:1 с Черноморец в Бургас. "Оранжевите" заедно с "Левски" имат по 53 точки, а освен това на Стоичков и момчетата му до края на кампанията им предстоят тежко гостуване на ЦСКА и домакинство на Локо (Пд). "Сините" пък имат изключително лесна програма - срещу Берое и изпадащите Видима-Раковски и Светкавица. Тимът от Стара Загора вече си гарантира оставането в елита и едва ли ще се хвърли на 100% срещу "Левски". В същото време пък съперниците на "сините" за класиране в Лига Европа се очаква да губят точки. Дори и на малките деца е ясно, че "Левски" ще вземе мачовете с Видима и Светкавица и почти сигурно и този с Берое. Остава единствено избраниците на Ясен Петров да си свършат работата днес на "Лаута" и тогава на 99% ще си гарантират класирането в евротурнирите, след като финишират с общо 65.

В следващия кръг "смърфовете" гостуват на "Ботев" (Враца), след което приемат Миньор и накрая завършват първенството с гостуването на Литекс в Ловеч. То ще бъде на 23 май, когато вече ще се е изиграл финалът с Лудогорец, за който несъмнено на "Лаута" мислят още отсега. Няма спор, че "Левски" ще търси реванш в днешния сблъсък, след като именно "смърфовете" ги елиминираха от турнира за Купата на България. На 15 март селекцията на Емил Велев надделя с 2:1 след продължения и така "сините" се сбогуваха с трофея и сега им остана да гонят единствено класиране в Лига Европа, с което да спасят сезона.

В мача между двата тима през есенния полусезон "Левски" надви "черно-белите" с 3:2 в София, въпреки че губеше с 1:2 само 15-ина минути преди края. Тогава с 2 гола блесна Сьорд Арс, който обаче сега не е при "сините". Очаква се атаката днес да води Христо Йовов, но заплаха за "смърфовете" ще бъдат още Жуниньо и Иван Цветков. Както вече стана ясно, героят от дербито с ЦСКА Кристовао Рамос няма да играе днес заради контузия, а наказани са други двама титуляри - Тони Калво и Дъстли Мулдер. Няма спор, че кадровите проблеми в "Левски" са повече от тези в Локо (Пд), където пък големият липсващ е контузеният бразилец Даксон.


lok.jpgЛОКО (Пд) - "ЛЕВСКИ"
Днес от 17:45 часа

Пловдив, ст. "Локомотив"
Съдия: Таско Тасков
Пряко по БНТ
 

Вероятни състави

 
ЛОКО (Пд): Иван Караджов, Джереми Родригес, Юнес Бенжалюн, Ангел Йошев, Михал Венков, Даниел Георгиев, Христо Златински, Любомир Витанов, Йордан Тодоров, Сержиньо, Здравко Лазаров
Контузени: Флориан Лучини, Даксон, Христо Спасов
Треньор: Емил Велев

"ЛЕВСКИ": Пламен Илиев, Александър Башлиев, Сюлейман Диамутен, Иво Иванов, Даниел Димов, Орлин Старокин, Владимир Гаджев, Нуно Пинто, Жуниньо, Христо Йовов, Иван Цветков
Контузени: Кристовао Рамос
Наказани: Тони Калво, Дъстли Мулдер
Треньор:
Ясен Петров

Мачовете между двата отбора в "А" група:
105 мача, 13 победи за Локомотив (Пловдив), 21 равенства, 71 победи за “Левски”, г.р. 83:229

Оставащите три кръга в "А" група:
28 кръг
11 май (петък), 20:00 часа
"Левски" - Берое (
ТВ7)
12 май (събота), 15:30 часа
Лудогорец (Разград) - Черноморец (
ТВ7)
12 май (събота), 17:00 часа
Миньор - ЦСКА (
БНТ)
12 май (събота), 18:00 часа 
"Ботев" (Враца) - Локо (Пд)
12 май (събота), 20:00 часа
Литекс - Калиакра
13 май (неделя), 18:00 часа
Славия - Светкавица (Търговище)
Монтана - Локо (Сф)
14 май (понеделник), 18:00 часа
Черно море - Видима-Раковски


29 кръг
19 май (събота), 17:45 часа
Славия - Монтана
Светкавица (Търговище) - Черно море
Видима-Раковски - "Левски" (София)
Берое - "Ботев" (Враца)
Локо (Пд) - Миньор
ЦСКА - Литекс
Калиакра - Лудогорец (Разград)
Черноморец - Локо (Сф)

30 кръг
23 май (сряда), 18:00 часа
Монтана - Черноморец
Локо (Сф) - Калиакра
Лудогорец (Разград) - ЦСКА
Литекс - Локо (Пд)
Миньор - Берое
"Ботев" (Враца) - Видима-Раковски
"Левски" - Светкавица (Търговище)
Черно море - Славия