ОФК Пирин (Благоевград) победи с 2:0 гостите от Струмска слава (Радомир) в първия кръг от пролетния дал на първенството на Югозападната "В" група. Срещата се игра пред около 500 привърженици на "орлетата" на стадион "Христо Ботев".

Двубоят премина спокойно за домакините, които вкараха по един гол през двете полувремена. Георги Самокишев удари гредата от пряк свободен удар още в 7-ата минута, а след него Калайджиев от близо стреля слабо във вратаря на гостите Василев. Пирин излезе напред в резултата в 21-ата минута, когато Калайджиев отбеляза от справедливо отсъдена дузпа за нарушение на вратаря на гостите. До края на полувремето "орлетата" владееха топката, но и не създадоха нищо по-опасно. Втората част започна с лек натиск на гостите, но пък домакините изглеждаха опасни на контраатака.

В 48-ата минута Димиров засече опасно с глава, но над вратата. Той обаче не сгреши 5 минути по-късно, когато с премерен удар матира Василев и отбеляза за краното 2:0.

До края на срещата благоевградчани се опитаха да наложат по-сериозен натиск, но бяха неточни пред наказателното поле на тима от Радомир и преднината им от 2:0 остана непроменена.

След успеха Пирин (Бл) е на 4-ото място с 32 точки, на 6 зад лидера Марек. Именно в Дупница "орлетата" гостуват следващата седмица - на 10 март (неделя) от 15:00 часа.

Струмска слава (Радомир) има 28 точки и заема 5-ата позиция в Югозападната "В" група.