Побойникът Спас Делев получи наказание заради скандалните сцени след загубата от Бешикташ с 0:1 преди няколко дни. Треньорът Гьоре Йовановски го извади от първия състав и нападателят не попадна в групата за дербито със Славия. След края на мача с турския гранд Спас Делев налетя на бой на съотборника си Костадин Стоянов, а БЛИЦ първи разкри причината и какво точно са си казали двамата на възстановителната тренировка след двубоя. Не е изключено нисичкият нападател да бъде наказан и за следващите двубои на "червените" и да доизкара сезона на пейката, а през зимата да му бъде търсен нов отбор.

Другият участник в свадата Костадин Стоянов обаче е в групата от 18 футболисти за срещата с “белите”, която е в неделя от 16,00 часа на стадиона в “Овча купел”. В групата за първи път от началото на сезона попада италианският бранител Фабрицио Грило, който се контузи на два пъти, след като дойде през лятото в Борисовата градина. Гьоре Йовановски е включил в разширения състав и друг италиански бранител – Марко Еспозито, който в последните мачове не попадаше в плановете му. От групата в сравнение с мача с Бешикташ отпадат още Димитър Илиев и Александър Тонев.

Македонският специалист няма да разчита на ганаеца Уилям Тиеро, който е контузен и пропуска двубоя. Очаквано в групата не е вратарят Райс Мболи, който няма право да играе срещу бившия си тим Славия. Титуляр почти сигурно ще бъде Здравко Чавдаров, а като втори вратар е записан юношата Божидар Стойчев.

Групата на ЦСКА
Вратари:
Здравко Чавдаров, Божидар Стойчев
Защитници: Джузепе Акуаро, Павел Виданов, Румен Трифонов, Костадин Стоянов, Фабрицио Грило, Марко Еспозито
Халфове и нападатели: Тодор Янчев, Маркиньос, Борис Галчев, Грегъри Нелсън, Мишел Платини, Килиън Шеридън, Кристиан Тибони, Лукас Трекаричи, Томи Костадинов и Дормушали Саидходжа.