Почина бившият футболен национал Ангел Калбуров. Железният защитник си отиде от този свят на 59-годишна възраст след кратко боледуване. Той страдаше от бъбречна недостатъчност. Погребението е утре от 11,30 часа на Централните софийски гробища.

Най-големите успехи в кариерата му бяха записани с екипа на ЦСКА, за който игра в периода 1978-1982 г. Три пъти става шампион на Българи с ЦСКА.

Калбуров е най-успешният треньор в ДЮШ на ЦСКА през последните няколко години. Специалистът може да се похвали с 5 титли като градски първенец, носител на Купата на България и двукратен републикански шампион на България с юношите, родени през 1985 и 1995 година. Към този момент над 9 негови футболисти от набор 85 се подвизават в професионалния футбол. През 2010 специалистът изведе децата на ЦСКА (родени 1995 година) до шампионската титла. На финала във Враца младите “армейци” биха с 2:1 Чавдар (Етрополе).

Ангел Калбуров е роден през 1955 г. Рожба е на димитровградската школа, дала Янчо Димитров, Петър Жеков, Стойчо Младенов, Антон Милков, Иван Илиев, Дончо Донев, Митко Трендафилов и Елин Топузаков. Викат му Берти Фогтс заради приликата с бруталния германец. Има над 350 мача в "А" и "Б" група. Освен в ЦСКА е ритал още за Сливен, Академик (Сф), Димитровград и “Ботев” (Пд). В ЦСКА играе от 1978 до 1982 г. Негови открития са Миро Манолов, Иван Петков от Абърдийн, Ангел Йошев, Стойчо Младенов - младши, Величков и други. В последните години от живота си, преди да заболее, Калбуров работеше в Детска академия по футбол (ДАФ) на Пламен Марков. Двамата му синове не са футболисти. Големият завършва икономика, а - малкият се дипломира в Техническия университет.

Екипът на БЛИЦ изказва съболезнованията си на близките и семейството на бате Ангел.
Поклон пред светлата му памет!