Илиянка Иванова – майката на вратаря на Локомотив (Горна Оряховица) Радослав Рашков, е починала вчера в местната болница, информира Sport-vt.com. Тъжната новина стана достояние днес. Жената се бореше с тежката диагноза рак на лимфните възли и в нейна помощ от няколко седмици течеше кампания за набиране на средства, за да може да продължи лечението си в турска клиника.

На мача с Верея (0:0) локомотивци излязоха с бели фланелки в подкрепа на своя капитан с надпис „Радо, с теб сме!”. Кампанията за събиране продължи в домакиството срещу Добруджа (1:1), когато пред входовете на стадиона бяха поставени дарителници, а събраните пари и цялата сума от продадените билети за мача още на другия ден бяха прeведени по сметката на Илиянка Иванова.

Феновете пък стартираха инициатива за събиране на средства, като създадоха специална група „Подарявам, давам сърце”. Разиграни бяха търгове с предмети за продажба, сред които и артикули на клуба, парите от които отиваха също по сметката. На инициативата се отзоваха и футболистите от Верея, които съобщиха за „Велико Търново спорт”, че са останали трогнати от жеста на съпричастност на колегите си. Затова ръководството и играчите на Верея се включиха в кампанията и събраха 1000 лева, които бяха преведени по сметката на Илиянка Иванова.

За жалост, за помощ се оказа късно...

Екипът на "Велико Търново Спорт" и БЛИЦ изразяваме своите съболезнования към настоящия капитан на Локомотив (Горна Оряховица) и бивш вратар на Етър Радослав Рашков за тежката му загуба.