Шведските телевизии се отказаха от прякото излъчване на срещите от плейофите на Лига Европа между АИК и Левски. Това означава, че двубоят може да не се предава и по български канал. От телевизията, която трябваше да излъчва срещата в България - ТВ+, обясниха, че е възникнал проблем с осигуряването на сигнала и в момента вървят усилени преговори по някакъв начин той да бъде решен.

Първият двубой е този четвъртък от 20:00 часа българско време на стадион "Росунда", а реваншът е седмица по-късно в София.

"Елфсборг и АИК изключени от телевизиите", е водещото заглавие на материала на шведското издание "Експресен".

"В четвъртък шведските футболни клубове имат последен шанс да продължат в европейските турнири, но нито мачът на Елфсборг, нито на АИК, ще бъде предаван по телевизията", допълва изданието.

Шведската TV4 Sport държи изключителните права за излъчването на срещите на местните отбори в Лига Европа, а Canal Plus може да избира от мачовете, които не попаднат в програмата на TV4. Но и двете телевизии нямат интерес да покажат пряко двубоите на Елфсборг срещу Наполи в Италия и на АИК срещу Левски в Стокхолм.

"Няма да предаваме нито един мач от Лига Европа тази седмица. Предпочитаме да насочим средства към излъчването на други спортни събития. В четвъртък например има срещи от първенството Суперетан (втора шведска дивизия)", коментира шефът на футболния отдел на TV4 Осман Емирбегович.

Подобно е и решението на ръководството на Canal Plus. "Решихме да не предаваме нито един мач от Лига Европа. Когато започнат срещите от груповата фаза, ще преценяваме. По принцип сега сезонът е в ход и футболната ни програма е претоварена, така че преценихме, че няма нужда от повече срещи", каза президентът на Canal Plus Йохан Клеберг.

Двете телевизии нямат интерес и към реванша между Левски и АИК на 26 август на "Герена".