Мъжкият футболен отбор на Балкан 1929 (Ботевград) е първенецът на югозападна България в турнира за Купата на Аматьорската лига. "Зелените" ликуваха след драма с дузпи срещу Миньор (Перник). Балканци се наложиха с 4:2 при ударите от бялата точка, като преди това двете страни не успяха да разрешат спора помежду си и завършиха 2:2 в редовното време. Двубоят се игра на Спортен комплекс “Драгалевци“ в София. 

И двете попадения за Балкан отбеляза капитанът Здравко Атанасов. На два пъти футболистите на Иван Редовски бяха догонващи в мача, но желанието и непримиримия дух на 11-те на терена бяха възнаградени. За футбол трудно можеше да се говори след обилния дъжд, който се изсипа над стадиона в ”Драгалевци", но все пак и двата отбора се отличиха със солидно желание да спечелят, а точно това бе тайната към зрелищния сблъсък, който се заформи. 

В крайна сметка по-концентрираният отбор бе този на Балкан и след драма с изпълнение на наказателни удари, ботевградчани радостно ликуваха в името на успеха.

Триумфът означава, че ботевградчани достигат последния трети етап от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига и ще спорят с най-добрите отбори от северозападна, североизточна и югоизточна България. В него регламента на надпреварата гласи чрез жребий да се определят по две полуфинални двойки, победителят от които да спори за отличието в мач помежду си. Това означава, че шансовете на Балкан 1929 да триумфират с купата значително се повишиха, а това може да бъде ключът към слабия сезон, който футболистите на Иван Редовски изнасят до момента. Във времето ще стане ясен и следващия съперник на балканци, като двубоите от следващата фаза ще се проведат през пролетта.