Кметът на Симитли Апостол Апостолов декларира дълготрайна финансова стабилност на втородивизионния Септември в отговор на слуховете за недоимъка във футболния отбор.

Играчите стягаха куфари за подготвителен лагер в турския курорт Анталия между двата полусезон, но бяха попарени от ширещите се приказки за неспособността на началниците си да съберат необходимата сума поне за 10-дневен престой в южната ни съседка. Опасенията им обаче бяха разсеяни от градоначалника-бивш рефер.

"Нашият клуб може да претендира за най-добре обезпечения във втория ешелон. Всички задължения към състезатели и треньори са изчистени. Не сме опрели да търсим пари, за да осигурим нормални условия за тренировки. Имаме средства да пратим отбора на лагер на Луната, ако поискаме", заяви пред "Стума" бившият рефер Апостол Апостолов.

В допълнение кметът обясни още, че окончателно решение къде да се готви тимът за пролетния дял от първенството ще се вземе в началото на следващата седмица, за когато е насрочена първата следновогодишна сбирка.

"Не сме се събирали да дискутираме по въпроса със спортно-техническото ръководство. Ще го направим идния понеделник и ще се съобразим с тяхното мнение", увери градоначалникът.

Селекцията най-вероятно ще бъде ограничена до двете вече бивши "орлета" Атанас Николов и Мирослав Ризов. В Септември (Симитли) пък се завръща Тихомир Костурков. /БЛИЦ